Alternatieve vakantie

Ben jij ook iemand die kwaliteit boven kwantiteit stelt?

We leven in een wereld waarin alles moet wijken voor economische belangen. Deze week hoorde ik daarrond wereldnieuws i.v.m. invoertaksen voor Chinese producten in Amerika en als reactie daarop een economische strijdreactie van China met evenzeer een verhoging van hun taksen.

En terwijl bijna iedereen min of meer in paniek schiet, denk ik intussen " yeah, wat een zegen voor de ecologie ".

Ik droom in gedachten verzonken van een ecologische economie waarbij we niet meer met vervuilend verkeer goederen over het hele aardoppervlak transporteren, goederen die daarvoor zo goedkoop mogelijk zijn moeten geproduceerd worden waardoor mensen zijn moeten uitgebuit worden en de aarde is vervuild.

Hoe zou het zijn als we als wereldburger een bewustzijn ontwikkelen waarbij we allemaal terug locals worden en zo efficiënt mogelijk ontwikkelen wat we plaatselijk in huis hebben en daarvan zoveel mogelijk genieten zonder de aarde geweld aan te doen.

Consuminderen is al jaren een begrip, maar ik zou graag van consumeren het woord consumeerderen maken en dat is toegevoegde waarde creëren door slimme en integere economie waarbij onze kinderen en kleinkinderen in een mooie wereld geboren kunnen worden.

Graag wil ik dit ook met mijn bedrijf "Kimarte" op persoonlijk vlak ontwikkelen. Ik zit hier in Stokkem in een fantastische streek van België waar het locale in volle ontwikkeling is door de natuur een kans te geven en  ik zie hier in de nabije omgeving van het centrum waar ik mijn workshops geef al vijf locaties waar ze yoga geven. En dat is heel hoopgevnd, want yoga stelt mensen in staat in een hoger bewustzijnsniveau te komen in combinatie met een goede aarding , zodat we niet gaan zweven maar wezenlijk dingen kunnen veranderen.

Wil jij ook graag eens proeven van wat het lokale te bieden heeft als alternatieve vakantie, dan heet ik je van harte welkom op 2 locaties waar ik mijn hart verloren heb en dat is in Stokkem in de Belgische Maasvallei en in Waldstatt in het Zwitserse Appenzellerland. In Zwitserland woonde ik enkele jaren en breng ik momenteel tijd in de schoolvakanties door en in Stokkem werk en leef ik nu bijna enkele jaren.

Graag meer weten? Neem een kijkje bij " Mandala's in de Maasvallei " en " Zen in Zwitserland ".

                                                                                                                                    Warme Groet,

                                                                                                                                     Marleen