Nog plaatsen vrij voor onze eerste mandalaweek!

Stap eens uit je referentiekader en ontdek jezelf op een verrassende manier.

Bij Kimarte werd dit opstartjaar heel hard gewerkt om een huis woonklaar te maken en een workshopcentrum in te richten In Stokkem. Daarbij wil ik ook graag mijn partner Mark een pluim op zijn hoed steken voor de talrijke bijdragen.

Kunstmaterialen werden aangekocht, er werd een gloednieuwe keramiek-en glasoven geïnstallerd, er werden werktafels gemaakt en materiaalrekken geïnstalleerd en natuurlijk ook verlichting werd opgehangen.

Zonder bekendmaking natuurlijk geen aktiviteiten, dus er werd op allerlei manieren bekend gemaakt wat er bij Kimarte gebeurde. Zodus ontwierp ik mijn eigen website, naamkaartjes en folders en zette ik berichten op Facebook en Linked-in. Tevens zette ik aktiviteiten online. Ook de toeristische dienst van Dilsen-Stokkem wil ik een bedankje geven voor het online zetten van mijn aktiviteiten.

De eerste kinderstapjes rond workshops gebeurden in " Le Mas " in Zonhoven waar ik voor een aangenaam yogapubliek een kleurworkshop in het thema herfst mocht geven. We sloten dat af met een kleurrijk wildstoofpotje van de hand van Luc, de chef van Le Mas.

Daarna kreeg ik de kans om een hogeschoolstudente bij te scholen. Het was tevens een confrontatie met hoe createve jonge mensen nog steeds gedirigeerd worden naar studiererichtingen die zogezegd meer geld opbrengen.

En omdat ik zo een creatieve duizendpoot ben met eigenlijk te veel ideeën begaf ik me ook op het pad van de homeworkshops a la Tupperware. Ik sprak met Rik Venken in Meeswijk af om een homeworkshop te geven rond duimpotjes in klei en  porcelein. Ook dit was een unieke ervaring. Rik ontving ons in zijn hemels gedécoreerd huis in de periode van Kerstmis.

In het voorjaar mocht ik met Kimarte een teambuilding geven voor de 120 vrijwilligers van het dienstencentrum vanDilsen-Stokkem. Omwille van het kleine budget een  hele uitdaging voor mij maar dankzij de goede samenwerking met het centrum , dankzij mijn jarenlange ervaring in het werken met groepen en dankzij de medewerking van Kunda Buffi die de klankhealing en de digeredoosessie gaf, werd dit een zeer geslaagd evenement.

Nog in dat voorjaar arriveerde hier een bus leerlingen van de artistieke afdeling van de  Provinciale Middenschool te Hasselt om een glasworkshop te volgen. Ik doopte de workshop onder de naam " scherven brengen geluk " en was verheugd te zien met welk enthousiasme en toegewijde inzet deze jongens en meisjes het glassnijden ervaarden en hoe goed ze meewerkten met het beschilderen van glas. Bedankt jongens en meisjes!

Na de vroegere ervaringen in Maredsous wou ik ook nog eens een creatieve vakantie organiseren maar dan ergens één die de mensen uit hun referentiekader zou gooien door de schoonheid en woestheid van het land enerzijds en de orde en harmonie anderzijds. We trokken begin juli met een groepje Belgen naar Zwitserland waar ik het geluk had enkele jaren te mogen verblijven. We maakten tochten door de bergen, bezochten spirituele plekken en musea, deden workshops van mandalatekenen en aboriginal dotpainting en genoten ook van talerijke spijzen en dranken van hoge blologische kwaliteit uit Zwitserland. Hierbij wil ik ook heel graag Mark die ons in zijn ruime en mooie appartement in Waldstatt ontving bedanken, o.a. voor de heerlijke barbecue die we daar op het terras genoten.

Einde juli bracht ik met veel enthousiasme mijn Zwitserse vriendin Helene mee naar België. Zij is fysiotherapeute en geeft in Zwitserland aan vier groepen per week Pilatesoefeningen. We hadden het idee opgevat om hier in Stokkem een vakantie te organiseren met Pilates-workshops en creatieve workshops. We trokken ook met de fiets naar Maaseik langs het mooie en rustige fietspad, we gingen zonder verstoken te blijven van avontuur met de fluisterboten het water op en genoten van de rust en het van nabij observeren van watervogels. En zeker bezochten we verschillende vakantiehuizen, B&B's, en hotels in de directe omgeving om onze Zwitserse gasten goed te ontvangen. Het enige nog echt op te lossen gegeven is de reis zelf waarvan ik hoop dat het de mensen ginds niet afschrikt. Want of je nu met de trein of het vliegtuig komt, een makkelijke verbinding tussen Waldstatt en Stokkem is er niet...

De mandalaworkshops  van 2;5u die ik dit jaar wou geven kwamen niet echt van de grond ondanks de promotiecampagnes en ik dacht bij mezelf dat ondanks dat het mandalatekenen en de effecten ervan bij het publiek reeds vele jaren bekend gemaakt zijn, het toch mogelijk is dat het grote publiek niet weet waarom het gaat. Het is vandaag de dag jammer genoeg ook vaak gereduceerd tot vakjes inkleuren, binnen de lijntjes kleuren van voorgeprinte mandalatekeningen. Voor een beginnelijng heeft dit natuurlijk ook al zijn effect maar de heilzame werking van mandala's maken wordt echter veel sterker als je die ook zelf ontwerpt. Door het zelf vormgeven van de mandala's gaat je onderbewuste wereld zich uiten en zich opnieuw ordenen waardoor energiën in je lichaam en geest worden in harmonie gebracht, hetgeen een erg heilzaam effect heeft.

En ondanks dat de kleine mandalaworkshops niet echt van de grond kwamen ben ik vandaag trots dat dit met de mandalaweek wel is gebeurd en dat we maandag 14 augustus aanvangen met de eerste dag van die week. 

Wil je nog meer info over die week, klik dan in het menu op " Mandala's in de Maasvallei " . En vermits we die week nog niet de maximumcapaciteit van groep hebben wil ik graag mensen die op hun werk geen hele week verlof kunnen nemen de kans geven om per dag te komen. Voor een ganse dag betaal je 60 Euro alle workshops, materialen en recreatie van die dag inbegrepen.

Wil je dus nog voor een dag meedoen, vul dan snel het inschijformulier in onder de hoofding "inschrijven^ of mail of bel me.

Ben je geïnteresseerd maar kan je volgende week zowiezo niet komen, dan kan je toch je mailadres door geven om in de mailinglist van Kimarte te zetten. Zo kan je persoonlijk op de hoogte worden gebracht van leuke aanbiedingen.

Hartegroet en tot dan misschien?

Marleen