De geheime geometrie van het universum, zo binnen zo buiten.

Ben je vroeger als leerling vaak verveeld geweest tijdens de les wiskunde en dacht je dat zo een vak niets maar dan ook niets met het echte leven te maken heeft? Je vergist je...

Je bent je waarschijnlijk niet bewust geweest van het feit dat je op een zeer versplinterde manier les kreeg waarbij alles in apparte vakjes werd geduwd zoals dat voor ons hier in het Westen zo gewoon is. Maar heb je er eigenlijk al eens bij stilgestaan hoeveel wiskundige vormen en patronen er in de materiële wereld bestaan en dat je die overal terug vind, zowel als je het heelal gaat bestuderen dan als je gaat bestuderen hoe cellen in je lichaam er uit zien. Of als je naar de bloempatronen gaat kijken of sneeuwkristallen zou bekijken, allemaal zijn ze opgebouwd uit herkendbare meetkundige vormen.

Hoe vaak is de cirkel in je wiskunde-oefeningen niet gebruikt tijdens meetkunde en moest je andere figuren daarmee construeren? In de geheime geometrie van het universum is de cirkel het begin van alles en staat ze ook voor oneindigheid. Er is geen begin en geen einde als je een cirkel tekent. Zo kent het geheel van jouw innerlijke en uiterlijke wereld ook niet echt begrenzing. 

Zin om eens in het Middelpunt van je eigen cirkel te gaan staan en vanuit je gevoel vormen en kleuren te gaan construeren binnen je cirkel? Je zal verbaasd zijn wat er allemaal te voorschijn komt. De vormen die verschijnen daar kan ik je heel wat uitleg bij geven alsook bij de kleuren die je gebruikt maar het belangrijkste is toch dat je door het maken van mandala's je lichaam en geest balanceert via de geheime geometrie en dat is ook niet verwonderlijk want jij bent als mens ook onderdeel van dat universum.

Wil je je graag eens een week onderdompelen in het maken van mandala's? Kijk vlug bij " creatieve vakanties ". Er is nog plaats om onder de Paasvakantie deel te nemen. Wil je liever zo een weekje beleven in de zomervakantie, ook daarvoor kan worden gezorgd.

Ik wens je nog een fijne dag en hoop je eens te ontmoeten tijdens één van de workshops.

                                                                                                                                  Veel liefs,

                                                                                                                                  Marleen