Twijfel niet je in te schrijven als je een fervent montainbiker bent.

De vakantieweek  " Zen in Zwitserland " wordt ook opengesteld voor koppels waarvan de partner wil meedoen aan de creatieve workshops en de andere partner graag met de montainbike het Zwitserse landschap verkent. De paden zijn hier zeer goed aangegeven. De plaatselijke B&B waar we logeren ligt al op een plek waar paden vertrekken doorheen het mooie berglandschap. Neem gerust contact op om hierrond afspraken te maken.

Alternatieve vakantie

Ben jij ook iemand die kwaliteit boven kwantiteit stelt?

We leven in een wereld waarin alles moet wijken voor economische belangen. Deze week hoorde ik daarrond wereldnieuws i.v.m. invoertaksen voor Chinese producten in Amerika en als reactie daarop een economische strijdreactie van China met evenzeer een verhoging van hun taksen.

En terwijl bijna iedereen min of meer in paniek schiet, denk ik intussen " yeah, wat een zegen voor de ecologie ".

Ik droom in gedachten verzonken van een ecologische economie waarbij we niet meer met vervuilend verkeer goederen over het hele aardoppervlak transporteren, goederen die daarvoor zo goedkoop mogelijk zijn moeten geproduceerd worden waardoor mensen zijn moeten uitgebuit worden en de aarde is vervuild.

Hoe zou het zijn als we als wereldburger een bewustzijn ontwikkelen waarbij we allemaal terug locals worden en zo efficiënt mogelijk ontwikkelen wat we plaatselijk in huis hebben en daarvan zoveel mogelijk genieten zonder de aarde geweld aan te doen.

Consuminderen is al jaren een begrip, maar ik zou graag van consumeren het woord consumeerderen maken en dat is toegevoegde waarde creëren door slimme en integere economie waarbij onze kinderen en kleinkinderen in een mooie wereld geboren kunnen worden.

Graag wil ik dit ook met mijn bedrijf "Kimarte" op persoonlijk vlak ontwikkelen. Ik zit hier in Stokkem in een fantastische streek van België waar het locale in volle ontwikkeling is door de natuur een kans te geven en  ik zie hier in de nabije omgeving van het centrum waar ik mijn workshops geef al vijf locaties waar ze yoga geven. En dat is heel hoopgevnd, want yoga stelt mensen in staat in een hoger bewustzijnsniveau te komen in combinatie met een goede aarding , zodat we niet gaan zweven maar wezenlijk dingen kunnen veranderen.

Wil jij ook graag eens proeven van wat het lokale te bieden heeft als alternatieve vakantie, dan heet ik je van harte welkom op 2 locaties waar ik mijn hart verloren heb en dat is in Stokkem in de Belgische Maasvallei en in Waldstatt in het Zwitserse Appenzellerland. In Zwitserland woonde ik enkele jaren en breng ik momenteel tijd in de schoolvakanties door en in Stokkem werk en leef ik nu bijna enkele jaren.

Graag meer weten? Neem een kijkje bij " Mandala's in de Maasvallei " en " Zen in Zwitserland ".

                                                                                                                                    Warme Groet,

                                                                                                                                     Marleen

Goed nieuws voor de spirituele workshops " Zen in Zwitserland "

Veel kan ik jullie er nog niet over vertellen maar wie deze zomer mee gaat op spirituele vakantie in Zwitserland heeft een gratis bergwandelgids ter beschikking. 

Net zoals we het exacte programma verderop nog zullen meedelen, zal hiervan nog verdere info verschijnen.

Ben je nog niet ingeschreven, geen nood, er is nog plaats. Kijk voor meer info op de pagina " Zen in Zwitserland " 

Ook zal er dit jaar nog meer aandacht worden geschonken aan het leven en werk van wijlen Emma Kunz, wiens werk men nu pas goed in deze eeuw begint te begrijpen

Sta me dus toe jullie nog wat te verrassen lieve deelnemers, singles, koppels, beginners, gevorderden, maakt niet uit. Het wordt dit jaar een fantastische belevenis voor jou en de ganse groep.

Tot gauw?

Warme groeten, 

Marleen

IMG_0909.JPG

De inschrijvingen voor Mandala's in de Maasvallei zijn open.

IMG_3977.JPG

Mandala's in de Maasvallei nodigt je uit een duik in de diepten van je ziel te nemen door in je eigen levenscirkel te gaan staan. Met vormen en kleuren ga je je innerlijke wereld ordenen en dit heeft een helend effect dat verder reikt dan woorden...

Waarom tekenen beter helpt dan praten is omdat je rechtstreeks met beelden werkt. Je zet daarbij jezelf in in het middelpunt van de goddelijke eenheid die de cirkel voorstelt en gaat via vormen en kleuren jezelf uitdrukken en in evenwicht brengen.

Om die week helemaal tot rust te komen biedt Kimarte je logement in vijfsterrenaccomodatie " Tussen Hemel en Maas " aan. Verder wordt je van de ochtend tot de avond culinair verwend en verrast door de vegetarische creaties van Rik, voormalig chef en eigenaar van restaurant De levensboom in Hasselt. Je hebt ook de mogelijkheid om vis of gevogelte te bestellen.

originele cadootjes om met Kerstmis aan je dierbaren te geven.

Kijk even bij " Te Koop " waar je allemaal originele artistieke creaties tegen een gunstige prijs vindt. Vind je iets dat je graag zou aanschaffen, aarzel dan niet want deze handgemaakte stukjes worden op bestelling gemaakt...

Pas nadat je hebt betaald is je bestelling definitief. Moest er om één of andere reden niet aan je vraag kunnen worden voldaan dan krijg je het bedrag teruggestort. Het rekeningnummer vind je bij de contactgegevens. Vergeet niet duidelijk je gegevens te vermelden en naar waar jij je aankoop wil laten sturen.

Nog plaatsen vrij voor onze eerste mandalaweek!

Stap eens uit je referentiekader en ontdek jezelf op een verrassende manier.

Bij Kimarte werd dit opstartjaar heel hard gewerkt om een huis woonklaar te maken en een workshopcentrum in te richten In Stokkem. Daarbij wil ik ook graag mijn partner Mark een pluim op zijn hoed steken voor de talrijke bijdragen.

Kunstmaterialen werden aangekocht, er werd een gloednieuwe keramiek-en glasoven geïnstallerd, er werden werktafels gemaakt en materiaalrekken geïnstalleerd en natuurlijk ook verlichting werd opgehangen.

Zonder bekendmaking natuurlijk geen aktiviteiten, dus er werd op allerlei manieren bekend gemaakt wat er bij Kimarte gebeurde. Zodus ontwierp ik mijn eigen website, naamkaartjes en folders en zette ik berichten op Facebook en Linked-in. Tevens zette ik aktiviteiten online. Ook de toeristische dienst van Dilsen-Stokkem wil ik een bedankje geven voor het online zetten van mijn aktiviteiten.

De eerste kinderstapjes rond workshops gebeurden in " Le Mas " in Zonhoven waar ik voor een aangenaam yogapubliek een kleurworkshop in het thema herfst mocht geven. We sloten dat af met een kleurrijk wildstoofpotje van de hand van Luc, de chef van Le Mas.

Daarna kreeg ik de kans om een hogeschoolstudente bij te scholen. Het was tevens een confrontatie met hoe createve jonge mensen nog steeds gedirigeerd worden naar studiererichtingen die zogezegd meer geld opbrengen.

En omdat ik zo een creatieve duizendpoot ben met eigenlijk te veel ideeën begaf ik me ook op het pad van de homeworkshops a la Tupperware. Ik sprak met Rik Venken in Meeswijk af om een homeworkshop te geven rond duimpotjes in klei en  porcelein. Ook dit was een unieke ervaring. Rik ontving ons in zijn hemels gedécoreerd huis in de periode van Kerstmis.

In het voorjaar mocht ik met Kimarte een teambuilding geven voor de 120 vrijwilligers van het dienstencentrum vanDilsen-Stokkem. Omwille van het kleine budget een  hele uitdaging voor mij maar dankzij de goede samenwerking met het centrum , dankzij mijn jarenlange ervaring in het werken met groepen en dankzij de medewerking van Kunda Buffi die de klankhealing en de digeredoosessie gaf, werd dit een zeer geslaagd evenement.

Nog in dat voorjaar arriveerde hier een bus leerlingen van de artistieke afdeling van de  Provinciale Middenschool te Hasselt om een glasworkshop te volgen. Ik doopte de workshop onder de naam " scherven brengen geluk " en was verheugd te zien met welk enthousiasme en toegewijde inzet deze jongens en meisjes het glassnijden ervaarden en hoe goed ze meewerkten met het beschilderen van glas. Bedankt jongens en meisjes!

Na de vroegere ervaringen in Maredsous wou ik ook nog eens een creatieve vakantie organiseren maar dan ergens één die de mensen uit hun referentiekader zou gooien door de schoonheid en woestheid van het land enerzijds en de orde en harmonie anderzijds. We trokken begin juli met een groepje Belgen naar Zwitserland waar ik het geluk had enkele jaren te mogen verblijven. We maakten tochten door de bergen, bezochten spirituele plekken en musea, deden workshops van mandalatekenen en aboriginal dotpainting en genoten ook van talerijke spijzen en dranken van hoge blologische kwaliteit uit Zwitserland. Hierbij wil ik ook heel graag Mark die ons in zijn ruime en mooie appartement in Waldstatt ontving bedanken, o.a. voor de heerlijke barbecue die we daar op het terras genoten.

Einde juli bracht ik met veel enthousiasme mijn Zwitserse vriendin Helene mee naar België. Zij is fysiotherapeute en geeft in Zwitserland aan vier groepen per week Pilatesoefeningen. We hadden het idee opgevat om hier in Stokkem een vakantie te organiseren met Pilates-workshops en creatieve workshops. We trokken ook met de fiets naar Maaseik langs het mooie en rustige fietspad, we gingen zonder verstoken te blijven van avontuur met de fluisterboten het water op en genoten van de rust en het van nabij observeren van watervogels. En zeker bezochten we verschillende vakantiehuizen, B&B's, en hotels in de directe omgeving om onze Zwitserse gasten goed te ontvangen. Het enige nog echt op te lossen gegeven is de reis zelf waarvan ik hoop dat het de mensen ginds niet afschrikt. Want of je nu met de trein of het vliegtuig komt, een makkelijke verbinding tussen Waldstatt en Stokkem is er niet...

De mandalaworkshops  van 2;5u die ik dit jaar wou geven kwamen niet echt van de grond ondanks de promotiecampagnes en ik dacht bij mezelf dat ondanks dat het mandalatekenen en de effecten ervan bij het publiek reeds vele jaren bekend gemaakt zijn, het toch mogelijk is dat het grote publiek niet weet waarom het gaat. Het is vandaag de dag jammer genoeg ook vaak gereduceerd tot vakjes inkleuren, binnen de lijntjes kleuren van voorgeprinte mandalatekeningen. Voor een beginnelijng heeft dit natuurlijk ook al zijn effect maar de heilzame werking van mandala's maken wordt echter veel sterker als je die ook zelf ontwerpt. Door het zelf vormgeven van de mandala's gaat je onderbewuste wereld zich uiten en zich opnieuw ordenen waardoor energiën in je lichaam en geest worden in harmonie gebracht, hetgeen een erg heilzaam effect heeft.

En ondanks dat de kleine mandalaworkshops niet echt van de grond kwamen ben ik vandaag trots dat dit met de mandalaweek wel is gebeurd en dat we maandag 14 augustus aanvangen met de eerste dag van die week. 

Wil je nog meer info over die week, klik dan in het menu op " Mandala's in de Maasvallei " . En vermits we die week nog niet de maximumcapaciteit van groep hebben wil ik graag mensen die op hun werk geen hele week verlof kunnen nemen de kans geven om per dag te komen. Voor een ganse dag betaal je 60 Euro alle workshops, materialen en recreatie van die dag inbegrepen.

Wil je dus nog voor een dag meedoen, vul dan snel het inschijformulier in onder de hoofding "inschrijven^ of mail of bel me.

Ben je geïnteresseerd maar kan je volgende week zowiezo niet komen, dan kan je toch je mailadres door geven om in de mailinglist van Kimarte te zetten. Zo kan je persoonlijk op de hoogte worden gebracht van leuke aanbiedingen.

Hartegroet en tot dan misschien?

Marleen

 

Fantastisch mooie reis naar Zwitserland beleefd dankzij de eerste deelnemers, ben jij er volgend jaar ook bij?

Alle wegen leiden naar Rome zeggen ze wel eens, maar ditmaal gingen wij op weg naar Walstatt meer bepaald, een dorp in Zwitserland waar mijn hart een plek vond.

We leerden mekaar op een niet-alledaagse manier kennen en raakten geboeid door mekaar, kregen bij momenten een echte lachbreuk en andere momenten zaten we stil samen te genieten. Soms waren we ontroerd door elkaars persoonlijke levensverhaal of door de mooie en spirituele plaatsen waar we vertoefden, nooit was het saai, alleen maar boeiend en leerrijk ook als soms onze kleine kantjes boven kwamen zoals bij het delen van een groepskamer ...

De foto's geven een beetje impressie, maar wil je het de volgende zomervakantie graag live beleven toon dan al totaal vrijblijvend je interesse via het inschrijfformulier op deze site. Dan ontvang je ten gepaste tijde nieuws over de Zwitserlandreis.

Lieve groeten,

Marleen Kerkhofs

Nog enkele plaatsen vrij voor culturele en spirituele reis Zwitserland

IMG_0909.jpg

Bonjour, Gruëzi,

Spreekt het puur toeristisch reizen je minder aan en wil je graag op een ontspannen en exclusieve manier wat Zwitserse Cultuur ondekken en enkele creatieve workshops met een healend vermogen bleven, dan ben je bij Kimarte aan het juiste adres. 

Ben je single en vind je het niet leuk in een groepsreis met koppels te zitten, dan is dit zeker ook een aanrader. 

En waarom zou je het nog kunnen willen? Even een opsomming:

- Relaxte rit over Frankrijk met bezoek van muséé Lalique en een eerste dag pure ontspanning in een welnesshotel  met die avond een heerlijk Frans diner in drie gangen.

- Superrustige overnachtingslocatie in een typisch Zwitserse Baernhof B&B met uitzicht op de hoogste berg van de regio met inbegrepen lekker ontbijt uit de directe boerderijproducten van biologisch niveau.

- Je volgt ter plekke van het 2e verblijf van Marleen Kerkhofs, Kunstdocente, twee boeiende workshops die je via creatieve middelen op spiritueel niveau inwijden in de heilige geometrie van het universum en het werken met chacrakleuren.

-  Eén warme maaltijd per dag, en picknicken inbegrepen. De restaurants zijn typisch Frans of Zwitsers. Tweemaal ben je te gast ten huize van de kunstenares en haar partner, Mark. 

- Genieten van wandelen, zwemmen en culturele uitstappen onder individuele begeleiding van Marleen.

- Je volgt ter plekke van het 2e verblijf van Marleen Kerkhofs, Kunstdocente, twee boeiende workshops die je via creatieve middelen op spiritueel niveau inwijden in de heilige geometrie van het universum en het werken met chacrakleuren.

- Speciaal voor de mannen: mogelijkheid tot het maken van palettenmeubels samen met Mark.

- Terugrit over Frankrijk met overnachting in traditioneel  Frans hotel met leuk terras en goede keuken aan het zwembad.

Enkel dit jaar wordt deze 10-daaagse reis door Kimarte aangeboden voor een gunstprijs van  980 Euro. Ben jij de gelukkige die nog beslist mee te gaan?  Neem dan snel contact op via het inschrijfformulier op deze website of via mail. 

 

Verrijs uit jezelf: Kennismakingsaanbod mandalatekenen

Op woensdag 12 april kan je bij Kimarte in een groep van max. 12 personen komen kennis maken met het echte mandalatekenen tegen de gunstprijs van 12 Euro voor een 2,5u durende workshop die stipt om 14.00u begint, doors open at 13.30u.Als je zeker wil zijn van je plaatsje stort je best op voorhand i.p.v. cash ter plekke. Rekeningnummer BE94 6528 4928 6414, vermeld daarbij Mandala en je naam.

See you Soon?

Lieve groeten, 

Marleen