Mandala groep

Verbind je op een dieper niveau met de mystieke kracht van mandala’s. Voel je je al goed bij het inkleuren van voorgedrukte patronen die je in veel winkels vindt maar wil je toch meer dan dat, dan is de creatieve groep zeker iets voor jou. Ontdek hoe bekende universele patronen zoals de flower of life je aanzetten tot groei en ontdek hoe jij daarnaast ook geheel je eigen vormentaal kan ontwikkelen. Kom thuis bij jezelf in connectie met de heilige geometrie van het universum en ervaar als resultaat een weldadige balans van lichaam en geest. Zelfs zonder enige voorkennis zal je in geen tijd verrast staan van je resultaten met diverse teken- en schildermaterialen. Mandalatekenen is een waardevol instrument binnen de creatieve therapie en als jij je geroepen voelt om niet alleen jezelf maar ook andere mensen ermee te helpen dan kan je bij Kimarte zeker de nodige ervaring opdoen voor je praktijk. Mandatekenen kan immers ingezet worden voor stressreductie, burn-out, nazorg bij medische behandelingen, … evenwicht in jezelf vinden, etc…

Bij workshopcentrum Kimarte leer je onder deskundige begeleiding de vormentaal van mandala’s begrijpen en vanuit persoonlijke ervaring creëren. De mandalaworkshops worden aangeboden rond diverse thema’s en in combinatie met ademhalingsoefeningen, meditatie en muziek.

Een half uur voorafgaand aan het begin van de workshops is er inloop met koffie/thee en lekkers. Inschrijven en instromen kan je het hele jaar doen maar wil je zeker zijn van je plaatsje, dan begin je best de eerste week van september.

Passen deze lessen niet binnen jouw tijdsschema, geen nood, kijk bij de overige aktiviteiten van Kimarte of je een keuze kan maken waar het mandalatekenen aan bod komt.

Blij je te zien!

25 Euro / workshop
175 Euro voor een 8-beurtenkaart (7+1 deelnames gratis)

Deelnemen

Pluk-je-vruchten mandala: droedelen met tekenstiften

04.09 16h30–19h00

07.09 10h00–12h30

Heb je moeite om de oogst binnen te halen? Gaan anderen ermee lopen of geef je alles weg?
 Of denk je dat ondanks de overvloed aan vruchten je tekort zal hebben?

Na regen komt zonneschijn mandala: meditatieschilderij in acrylverf

11.09 16h30–19h00

14.09 10h00–12h30

Spreekt je ziel je aan op verborgen dromen of verlangens die geblokkeerd zitten, waardoor je van binnen triestig bent ondanks schijnbaar goede uiterlijke omstandigheden? We werken aan het bloot leggen daarvan door vastzittende emoties uit de weg te ruimen. Via het werken met chacrakleuren en je krachtdier als meditatiesymbool creëren we zelf wat we nodig hebben.

In het hier en nu mandala: dotpainting in acrylverf

18.09 16h30–19h00

21.09 10h00–12h30

Waaiert jouw energie vaak uit over veel mensen en dingen? Spelen je gedachten knikkertje in je hoofd? Het is dan goed om weer meer focus in je leven te brengen via mindfullnes. We maken kennis met de schilderwijzen van één van de oudste bevolkingsgroepen op aarde, de Australische Aboriginals.

Hallo herfst mandala: frottage met oliepastel op papier

Kan jij de zomer loslaten en de herfst verwelkomen met zijn wind, regen en donkere dagen of kijk je met nostalgie naar de zomer en wil je eigenlijk niet dat het herfst wordt? Vandaag staan we stil bij de komst van dit seizoen en maken een herfstmandala.

25.09 16h30–19h00

28.09 10h00–12h30

Volg je gevoel mandala in mixed media

Gevoelens en emoties kunnen met ons aan de haal gaan. Hoe leren we ermee om te gaan zonder anderen te kwetsen? We ervaren de mandala als iets waar we al onze gevoelsenergie in kwijt kunnen.

02.10 16h30–19h00

05.10 10h00–12h30

Geometrische mandala met diverse tekeninstrumenten

Welke geometrische vormentaal hanteer jij en waar staan de verschillende vormen voor? Ontdek de connectie tussen cirkel, driehoek, vierkant e.a. en ontdek hoe jij je verbindt met de heilige geometrie van het universum.

09.10 16h30–19h00

12.10 10h00–12h30

Yin-yang mandala in aquarelkleurpotlood

Heb jij ook al eens gehoord van je mannelijke en vrouwelijke helft? Hoe kan jij jouw yin & yang balanceren?

23.10 16h30–19h00

26.10 10h00–12h30

Programma onder voorbehoud.

Vanuit haar eigen levenservaringen, opleiding en achtergrond neemt Marleen je mee op sleeptouw naar een wereld vol beelden. Ze laat je schitteren in al je kleurenpracht via creatieve verwerking van je ervaringen en emoties om zo lichaam en geest te transformeren naar een groter bewustzijn. Zelf bewandelde ze een helend pad van acupunctuur, kundaliniyoga, meditatie, familie-opstellingen en niet te vergeten intuïtief schilderen en mandalatekenen. Na een opleiding creatieve therapie zette Marleen de stap naar het werken als creatief therapeut waarbij ze haar uitgebreide ervaring als kunstdocente in het regulier onderwijs samenbrengt met haar aspiratie om mensen te helpen vanuit het creatief scheppende.

Ken je iemand die de mandala groep leuk zou kunnen vinden?