Creatieve bewustwording - Groep

We hebben nog plaats voor enkele mensen die op een wekelijkse basis tijdens de schoolweken zich willen beeldend creatief ontwikkelen en willen aansluiten bij onze creatieve groep op woensdag van 16.00u tot 18.30u. De plaatsen zijn omwille van het persoonlijke karakter van de workshops beperkt.

Thema's die aan bod komen zijn helende werkvormen waarvan je hieronder een lijst ziet.

Verder bieden we je een heel schooljaar een sociale groep waarin jij je thuis mag voelen en enkele leuke aktiviteiten zoals een terrasje, etentje of leuke kunstuitstap naar de drie M's hier in de regio, nl. Maastricht, Maasmechelen en Maaseik.

De begeleiding gebeurt in het workshopcentrum van Kimarte of ter plekke in het mooie natuurreservaat van Stokkem in de Maasvallei.

Wat mag je verwachten? Ontspannende effecten, meer zelfvertrouwen, healingtools, in diepere lagen van jezelf duiken op een veilige manier, bijscholing voor als je zelf therapeut bent en je aanbod wil uitbreiden.

IMG_3882.JPG

Mandala’s maken

Je maakt connectie met de heilige geometrie van het universum en creëert je eigen vormentaal die voor jou balancerend en genezend werkt.

IMG_4964.jpg

Blind tekenen

Het opent je intuïtie en leert kijken als een kunstenaar.

IMG_4978.JPG

Vrije associatie

Met fotobeelden en geïnspireerd door bvb. een gedicht dat dicht bij je gevoel ligt ga je aan de slag.

IMG_9187.jpg

Muzikaal

Op het ritme van muziek maken we tekeningen die we achteraf op één of andere manier inkleuren.

IMG_5020.jpg

Handlettering

We maken kennis met oude handgeschreven boeken en maken met onze eigen naaminitialen een hedendaagse versie die je kan uploaden in je facebook.

IMG_3940.JPG

Zen schilderen

Je creëert een gekleurd vlak met een meditatiepunt met de kleuren die jou aantrekken en waarop jij achteraf kan mediteren.

IMG_0031.JPG

Mindfull schilderen

In allerlei toepassingen maken we kennis met het dotpainten dat niet enkel een hypnotisch effect creëert maar ook hypnotische kan werken door het puntenpatroon.

IMG_6262.jpg

Geïnspireerd door de natuur

In Stokkem is de natuur nooit veraf en dus observeren we of nemen wat materiaal mee naar de workshop om er iets mee te doen.

IMG_0508.jpg

Jouw totemdier of insekt

Vind jouw dier of insekt waar jij je op dit moment toe aangetrokken voelt in je transformatieproces naar je nieuwe ik. Laat je hoofd er buiten.

IMG_6420.jpg

Kneed je emoties met klei

Klei is een materiaal dat uit de grond komt en dat nogal aardend werk, het helpt uit je hoofd komen en het kan ook helpen om je emoties in banen te leiden.

IMG_4127.jpg

Spirituele spreukjes

Terwijl je experimenteert met acrylverf en doek leer je allerlei dingen bij om je favoriete spirituele spreuk vorm te geven.

IMG_3681.JPG

Je huisnummer

Je huisnummer krijgt een betekenis in de numerologie. Je schildert het in Provencaalse stijl en daarna wordt het bij Kimarte gebakken. Klaar om tegen je gevel te hangen …

IMG_6256.JPG

Alles is er…

Waar wacht je op om erin te vliegen, de stoeltjes en het materiaal staan klaar en de koffie of thee staat haast te dampen. See you soon? Ga naar CONTACT en meld je aan.

rotterdam import 008 (1).jpg

Last but not least…

Een stapje in de wereld zetten hoort er ook bij, kwestie van je blik wat te verruimen. Elke laatste les voor het schoolverlof.